A TÁRSASÁG PROFILJA
ÜZLETI FELTÉTELEK
FTP HOZZÁFÉRÉS
A NYOMTATÁS ELŐKÉSZÍTÉSE
NYOMTATÁS
BEFEJEZŐ MUNKÁLATOK
REFERENCIÁK
ELÉRHETŐSÉG
   slovensky
   magyar
   english
   deutch
A NYOMTATÁS ELŐKÉSZÍTÉSE
A nyomtatás előkészítése a poligráfiai termék előállítási láncának első fázisa. Az adatok fogadását a nyomtatott termék szövegi és a képi feldolgozását tartalmazza. A prepress kimenete a nyomólemez, mely alapként szolgál az offszett nyomtatás folyamatához. A nyomólemez levilágítása többféle módszerrel történhet. Társaságunkban a CTcP technológia használatos. Ez egy gyorsított folyamat, mely magas nyomtatási minőséget biztosít, továbbá költség-, munkaerő- és nyersanyag-hatékony.

CtCP:

A "Computer To Conventional Plate" technológia a nyomtatás előkészítésének digitális rendszere, tehát filmgarnitúra levilágítása nélkül működik. Az UV Setter 710 CTcP technológiájú berendezés a hagyományos offszett lemezek és UV spektrumra érzékeny anyagok levilágító egységének egy új javasolt modellje. Ismert, széles skálájú UV érzékeny 360 - 450 nm hullámhossz-tartományú lemezek kiválasztását is lehetővé teszi. Az UV Setter 710 2f képes 940mm x 1150mm nagyságú lemezek levilágítására. Az UV Setter a modern elektronikus előkészítés rendszerének része. A nyomólemezek előkészítését a Nec Arte Kft.-ben jelenleg két berendezés biztosítja: UV Setter 710 f2 a UV Setter 710 HS.

Layout:

A rendszer Macintosh platformon működik (tördelői munkaállomások) kiegészítő Windows PC platformmal (a adatok konvertálására). Az oldalak montírozása Quark Xpress programban és kiegészítve InDesign programban történik. A vektorgrafikák szerkesztése Adobe Illustrator-ban történik. A bitmap dokumentumok szerkesztésére Adobe Photoshop-ot használunk. A levilágításhoz lehetőség szerint PDF formátumok használunk, melyek internet segítségével továbbíthatók a levilágításra ill. a nyomtatásra.

Nagyformátumú lenyomat:

Az Epson Stylus Pro 9000 forradalmi plotter, mely a képek fotorealisztikus minősége mellett biztosítja a színek tartósságát és egyezését az offszett színekkel. Hatszínű pigment nyomtatásról van szó, amely legfeljebb1140 mm széles és akár 15 m hosszúságú is lehet. A felbontás 1440 dpi-től, mely fotóminőség (időigényes - 48 perc/A1), 720 dpi - kiváló minőség, 360 dpi-ig korrektúra céljaira, terjed. Ilyen nagyformátumú lenyomat általában az ellenőrzésre szolgáló próbanyomat készítése, melyet az ügyfél kap készhez a nyomatatás előtt.

A TÁRSASÁG PROFILJA  |  ÜZLETI FELTÉTELEK  |  FTP HOZZÁFÉRÉS  |  A NYOMTATÁS ELŐKÉSZÍTÉSE
NYOMTATÁS  |  BEFEJEZŐ MUNKÁLATOK  |  REFERENCIÁK  |  ELÉRHETŐSÉG
Copyright © 2002-2023 NEC ARTE Kft., Minden jog fentartva., WEB Design: GLS